Saturday, July 17, 2010

Tuah badan

Terasa dunia ini sangat mengembirakan...
9/7/2010 sekali lagi aku menang cabutan bertuah dan membawa pulang notebook acer..
memang tuah badan la. tup tup nama ku dipanggil dan ketika di arahkan untuk memilih salah satu sampul surat yang berada ditangan MC..aku memilih sampul yang berada di tengah2 dari lima keping sampul tersebut..
bila MC baca ja yang aku menang notebook senyum sampai telinga la..
indah2 dunia ni..kedatangan aku malam tersebut lebih bererti dengan menang saguhati n lucky draw..tahun lepas sebagai pendatang baru dalam bidang ni, aku hanya jadi penonton.
Alhamdulilah tahun ni aku dapat bersama2 senior lain tersenarai dalam nama pemenag walaupun hanya saguhati..syukur ya Allah.

Pertama kali aku menang grand prize untuk cabutan bertuah adalah Februari 2010.
Aku menang tiket penginapan dan penerbangan ke kuching sarawak for 3 days n 2 nite.
Aku punyalah budger duit untuk kos pengangkutan semasa berada di kuching nanti..ye la takut over budget.
Tuah badan lagi..ketika aku claimed tiket penerbangan aku ditawarkan pula mengikuti program kembara yang kebetulan membawa rombongan travel agents n media from semenanjung.
Seronok bukan main la bila rezeki datang bergolek..aku tidak perlu keluarkan satu sen pun untuk kos pengangkutan semasa berada di sana.
Apa lagi semua duit di belanjakan untuk beli terubuk masin n kek lapis sarawak la..itu je yang terkenal di sana kan..kalo nak beli souvenir pun lebih kurang sama je dengan apa yang dijual di sabah ni.
Semua ni rezeki tuhan..tuah badan untuk tahun 2010:-)

semua berlaku secara kebetulan..inilah dikatakan rezeki tuhan:-)